GIACOMO ARAGALL

Una veu d'una gran bellesa.. de frasseig elegantíssim (s'ha dit d'ell)..
Un artista d'un gran talent..
La seva veu ho omple tot.

Els qui han pogut escoltar-lo en els seus temps d'esplendor mai no podran oblidar la seva bonica i privilegiada veu, carregada amb tota la seva ànima i regalant-la als espectadors.
Tal vegada amb Jaume Aragall va canviar el concepte de tenor fins aleshores conegut per donar pas al TENOR esplendorós i fora de serie, que possiblement no tingui continuació.
Mai fins aleshores una veu havia enamorat com la seva.
Una petita biografia

Com és habitual i sembla ja un fet intrínsec al món de l'art, el reconeixement li arribaria tard i més encara al seu país, que no a Itàlia on el món operístic va apreciar la grandesa de Giacomo Aragall, tot i que ja sabem com n'és de difícil obrir-se un camí fora del país d'origen, on sempre donaran prioritat i estimació al cantant del país, però era tanta la màgia de la seva poderosa veu que el món operístic no va poder fer altra cosa que rendir-se als peus de Giacomo Aragall, Jaume per nosaltres, que també ens hi rendim i l'estimem.


Encara no heu escoltat Tosca si no heu vist aquesta representació..


Encara en actiu, dóna classes magistrals i cultiva la seva veu.., un mai no ha de deixar de fer allò que l'omple.. i ha creat la Fundació Jaume Aragall.
Catalunya és un país que degut a la ignorància i/o arrogància d'uns quants no s'ha guanyat ni mereix un diamant com ell i el Liceu tampoc no se'l mereix (!!!).. però encara hi ha temps per a rectificar.. tots els qui l'hem escoltat hem tingut una gran sort i ens sentim molt afortunats de tenir-lo tan aprop.
I aquest és un video que no gaudeix de molt bona imatge ni sò però que és un petit document sobre una de les seves grans interpretacions, Rodolfo de La Bohème, al Metropolitan de Nova York:
Gràcies per haver-te dedicat a la música i haver lluitat com ho has fet de vegades patint d'altres gaudint i sempre amb la senzillesa i humilitat dels grans.. escoltar-te és un plaer i tu sempre estàs per sobre de tot perquè ets un artista i perdures en el temps i a dins dels cors i les ànimes dels que t'escolten.

2 comentaris:

Fernando ha dit...

¡Ahi esos amores secretos!

Anònim ha dit...

ahhhhi...

jejeje..

peaso de cantante que me tiene el corasón prendío..voy a poner también algunas romanzas de zarzuelas, son la bomba!

aaahhhi qué voz tan bonitaa..