Han pujat al límit la dificultat..A6 + !!

Després d'obrir tot el que ha obert.. belles bestieses per Montserrat unes quantes.. i de mantxar-li pels Ports a les rutes més exigents d'artificial extrem i obrir-ne més.. al Naranjo de Bulnes amb la primera repetició de Tramuntana i l'ascenció de Sueños de Invierno.. de repetir amb aquella "soltura" la via d'artifo fins aleshores considerada més extrema del món, la Intifada(...) "La ruta, hasta ahora tan solo contaba con dos repeticiones.. protagonizadas en ambos casos por escaladores americanos, pero Esther Ollé y David Palmada Pelut quisieron emular al mítico Beyer y probar suerte en el desafío artificiero más exigente, en el que no se haya ningún tipo de expansión ni anclaje fijo.. el grado más extremo (y el único mundial) de la escalada artificial: A6" (per llegir l' article sencer) aaaaaaaaah ho han hagut de fer!!!! L'han liat ben grossa!!!!

I fascinats per les Fisher Towers no hi ha hagut res que els impedís de tornar i obrir aquesta via al TITAN d'un curro moooolt heavy!!!!

Així doncs ja està.. això ja no té frenoo.., la mare que els va.... és que acaben d'obrir la ruta més extrema i perillosa del planeta.. animaaaaaaaaaaaaaaals!!!!! Look Out! Danger. A6+ ++++++++++++++++++++++++++/ V

PERÒ SI ALGÚ PODIA I POT OBRIR VIES AIXÍ, AQUEST ÉS ELL
 


I SI ALGÚ PODIA I POT ESTAR-HI CURRANT, AQUESTA ÉS ELLA
 
fotos agafades de l'article d'en D.Rodríguez de Desnivel.com

Buuuaaaah!!!! Estem flipant, quina alegria ens han donat (sobretot ara que ja són a casa:-)
He llegit aquest article sobre la nova via oju peligru i amb tansols dues pàgines he vibrat bastant, en llegiries molt més, no té desperdici l'entrevista, les paraules d'en Pelut ens han impressionat, si senyor.. és que està per sobre..va més enllà perquè és un autèntic crack, la seva visió és molt diferent a la que poguem tenir la resta de mortals però s'explica molt bé i captes una mica la seva essència:(...)

Lo veo de otra manera: el artificial técnico suelo graduarlo diferente. Sí que es verdad que Jim Beyer propuso “caídas de 70 metros y peligro de muerte”, pero es verdad que el peligro de muerte nos acompaña cada día desde que nos levantamos hasta que nos acostamos (incluso roncando está allí). Con esto quiero decir que la propuesta de A6+ no es porque esté pensando que nos podamos matar, si no en subir un poquito mas la dificultad técnica, tanto en las reuniones como en los emplazamientos de los largos. Lo que si puedo asegurarte es que en una caída -en según qué largos- puedes flipar bastante.

Que bò!!! Felicitats Ster&Pelut!!
 
Paraules d'en Pelut extretes de l'article de desnivel que parla d'aquesta OBERTURA QUE ARA ENS SEMBLA DELTOT SURREALISTA AL TITAN DE LES FISHER TOWERS: LOOK OUT! DANGER

I davant d'aquella controvèrsia que sobretot es desperta en segons quins ambients d'escalada.. com ell mateix comentava humilment al forum d'artifo.. a veure qui s'anima a repetir-la i confirmar graus. jajajaja!!! mooolt però que molt bona aquesta!!

3 comentaris:

Anònim ha dit...

HO HAVEU VIST AIXO!!!!!!HO HAVEU VIST!!LA MAAAAAAAAARE QUE ELS VA PARIR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anna ha dit...

Son els millors sens dubte!!!
Ester i David, moltes felicitats per aquest nou repte.

Syl ha dit...

i és que ens han emocionat, ja esperem amb candeletes poder llegir més coses, veure'n fotos i anar als passis que prepararan, vingaaaaaa naanuus a la feina!!