una nit molt llarga...
L’aire és roent
sofocant.. quan emplenes els pulmons els cremes, no es pot respirar. El cel és un infern de columnes de fum, un horror, negror..no es veu el sol no es veu el dia ni la nit, tot és ple d’un dens núvol asfixiant.
Dolor..impotència.. la mort de quatre bombers i dos de ferits greus encerclats mirant d’aturar el foc que creix descontrolat avançant per la serra dels Ports.
Les Roques no poden fer-hi res
i guaiten els bombers amb ulls ferits i amorosos cap a ells..que lluiten i fan el que poden per aturar el foc..fan tot allò que està a les seves mans i la unitat que no ha pogut fugir de les flames.

Cremor..una immensa pluja de cendres
cendres que ho ocupen tot
cendres que es van amuntegant
capes i capes de cendres que eren pins..alzines..margallons..faigs..cendres que eren vida..eren cabres..eren guineus..tallaretes..voltors..ducs..cendres que eren llúdrigues..que eren àguiles..que eren llebres..gats salvatges.. tots acorralats pel foc, no poden fugir, no tenen sortida.. i no poden ser evaquats, tansols corren desesperats pendent amunt ofegant-se entre el bosc que es calcina.

Veure com es crema una serra que és plena de vida és esgarrifós.
Quan es farà verdadera justícia amb tots els tarats de merda que provoquen incendis i amb els qui sovint estan al darrera, gent poderosa i molt boja..que més valdria que mai no hagessin nascut, no es mereixen la vida si no la respecten!!!!!
L’olla de foc aniquila a tots els animals, no sobreviuen, si no moren calcinats moren ofegats.. els incendis són gairebé tots provocats i aquest no se sap encara, però degut al terreny és de molt mala actuació i els mitjans aeris són bàsics, imprescindibles, m'explica un company bomber que per atacar un foc com aquest cal anar atacant els flancs..i que el cap no es pot atacar degut a que es tracta de flames de més de 20mt d'altura, per això els mitjans aeris són tan importants en un incendi d'aquestes dimensions..són els únics que poden anar atacant el cap,
ell va ser als incendis de Montserrat de 2005 i va veure incrèdul com en qüestió de 2 segons el foc pujava per una canal de 300metres.. per sort en aquella ocasió van poder parar el foc al trio dels Pollegons.

Però aquest ha encerclat als pobres bombers que feien un tallafocs amb foc i sense aigua.

I encara jo em pregunto sense conèixer, com si el tenien sota control ha pogut revifar de manera tan extremament virolenta i originar dos flancs que han calcinat més de 600 hectàrees en menys d'una hora.. Els veins d’Horta expliquen que a les 15h tansols es veia una mica de fum a un sol punt, va ser anar a dinar i de sobte el cel es va tapar i ja no es podia ni respirar, és a dir de sobte un gran foc,
una forta garvinada. el vent agita i propaga el foc molt depressa i els flancs han crescut sense remei.

El dolor és gran.. un condol per als familiars i amics dels bombers.. I esperar una forta pluja que pugui ajudar de debò.

1 comentari:

Xavi ha dit...

Si, noia. El foc és incontrolable i incomprensible. En un tres i no res una mica de fum es pot tornar un infern...
Llàstima aquests nois... crec que fins i tot jo en vaig conèixer un (però ens ho han de comfirmar). Sóc vigilant forestal, i el curs de primera intervenció ens el van donar els GRAF, i crec que un dels nostres professors era un dels 4 desafortunats.
En fí, si et pares a pensar, no som res.